Tuesday, March 16, 2010

VIRY A JINÉ POTVŮRKY
Kdo nikdy neslyšel o počítačových virech, asi nikdy neslyšel o počítačích. Viry jsou takové potvůrky, které Vám dokáží v lepším případě znepříjemnit práci na počítači. V horším případě zlikvidují informace na paměťových médiích. Ještě horší je, když dokáží i fyzicky poškozovat a ničit hardware (technické vybavení). Jako nejúčinnější ochrana je nepoužívat pochybné nebo pochybně získané programy. Když už náhodou dojde k tomu, že máte v počítači breberky (viry), použijte některý z antivirových programů. Jejich jména nemohu uvádět, neboť by šlo o reklamu, kterou mi nikdo nezaplatí. Stejně jako počítač mohou i ženu napadnout různé breberky, i když jich není tolik druhů, jako virů počítačových. Data (informace) Vám sice nezlikvidují, ale pro Vás to bude o to nepříjemnější. Jako nejúčinnější ochrana se jeví nepoužívat pochybné nebo pochybně získané ženy. A když už k tomu musí dojít, nainstalujte si na svůj konfig VULKAN z Hrádku nad Nisou. Pokud už máte ženu zabreberkovanou, posypte ji DDT.
MYŠ
Pokud pracujete ve Windows, jistě si nedovedete představit jejich ovládání bez myši. To je takové malé "vozítko", se kterým když pohybujete po podložce, tak se na monitoru rovněž něco pohybuje. K počítači je obvykle připojeno několikažilovým kablíkem. Jako módní výstřelky se jeví myši s infračerveným nebo jiným přenosem. Vlastníte-li kromě počítače s myší též ženu, záhy zjistíte, že při koordinovaném pohybu myší si Vaše žena stejně dělá co chce. Je to pravděpodobně způsobeno chybějícím mnohožilovým kablíkem.
POZNÁMKA: Už jste někdy viděli ženu, která se nebojí myší ?
PEVNÝ DISK
Termín "pevný disk" je volným překladem anglického "hard disk", což v doslovném překladu znamená "tvrdý disk". Ve své podstatě znamená magnetické paměťové médium, které není ohebné (vyzkoušeno !) a je hermeticky zabudováno do kovového pouzdra. Pro záznam a čtení dat slouží několik hlav. Na rozdíl od pevného disku má žena jen jednu hlavu, a to podstatně větší. Je to dáno tím, že žena (jako druh) vznikla v dobách, kdy se na miniaturizaci příliš nehledělo - srovnejte si třeba dinosaura s mravencem. Také ženská hlava slouží ke čtení. K tomu je vybavena obvykle dvěma senzory, kterým my lidé říkáme oči. A nutno přiznat, že počítač tak dokonalými čidly nedisponuje - viz. výrok "... kde jsi zase byl ? Nelži mi, já do tebe vidím ...".
KLÁVESNICE
Ve většině případů komunikujete s počítačem pomocí klávesnice. To je taková placka s vystouplými, obvykle hranatými knoflíky. Nejste-li zrovna Číňan či Japonec, jsou knoflíky označeny arabskými číslicemi a latinskými literami. To aby se Vám nepletly. S počítačem je rovněž spojena několikažilovým, tentokrát krouceným kablíkem. Je-li vše v pořádku, vykoná počítač přesně to, co mu z klávesnice zadáte. Se ženou se pomocí klávesnice nekomunikuje. A je to škoda. Představte si, že by dělala přesně to, co chcete...
TISKÁRNA
Tiskárna je zařízení, s jehož pomocí lze informace (čísla, písmena, obrázky) zpracované počítačem, trvale zviditelnit a později, i když je počítač vypnut, prohlížet. Téměř vždy je vybavena rozhraním CENTRONICS, a zasouvá se do ní konektor kabelu, jenž vede z počítače. Žena není vybavena rozhraním CENTRONICS, takže ji k danému účelu nelze použít. Nemá smysl snažit se ji propojit kabelem s počítačem.
ZDROJ
Počítač je napájen z elektrické sítě, v našich zeměpisných šířkách o napětí 220 V a kmitočtu 50 Hz. To je zbytečně mnoho, proto je mezi vlastní elektroniku počítače a síť zařazen zdroj, který napětí sníží na přípustnou potřebnou mez. I naprostému laikovi je jasné, že pokud je počítač zapnut, odebírá ze sítě elektrický proud. Na první pohled je to patrné na kolečku elektroměru. Na druhý pohled když se podíváte na účet za elektřinu. Žena naštěstí není napájena elektřinou ze sítě. Byla by totiž omezena délkou přívodní šňůry (případně prodlužovačky) ze zásuvky. Napájí se tedy jinak: chlebem a jinými potravinami, vodou a jinými tekutinami, v extrémních případech i sloučeninou C2H5OH (pro nezasvěcené - to je etylalkohol).
POZNÁMKA: Porovnali jste někdy účet za elektřinu s účty za jídlo ?
SKŘÍŇ
Aby se neprášilo a nepršelo na elektroniku počítače, bývá zabudován ve skříni, která může být různého provedení - desktop, minitower, atd. Protože je počítač skromný, a stárne hlavně morálně, postačí mu téměř na celý život jediný "kabát". Žena bohužel stárne morálně pomaleji, proto by se s jediným kabátem nespokojila.
POZNÁMKA: Podívejte se své ženě do šatníku !
I/O PORTY
I/O (Input/Output - Vstup/Výstup) porty slouží k připojení dalších zařízení k počítači. Mohou být sériové, paralelní, GAME. Bez těchto portů by nebyl možný styk počítače s dalšími zařízeními, jako je myš, tiskárna, jiný počítač, a pod.Žena nemá klasické I/O porty jako počítač, přesto může mít i jiné styky, než by Vám bylo libo.
ŽENA - Chemická analýza


Základní údaje
Prvek: žena
Značka: wo
Objevil: Adam
Atomová hmotnost: dohodou přijatá 53,6 kg, může se pohybovat v rozmezí 40 až 200 kg
Výskyt: větší množství ve všech větších městských oblastech


Fyzikální vlastnosti
povrch obvykle pokryt barevným filmem
bod varu nemá, mrzne bez jakékoliv známé příčiny
topí se při speciálním zacházení
hoří při nesprávném použití
vyskytuje se v různých stavech od panenského kovu až po běžnou rudu
poddává se při tlaku aplikovaném na správných místech