Friday, May 02, 2008

Strýček Bob

"Tak děti, pověděli jsme si, co je to morální poučení a do zítřka si nějaký takový příběh s morálním poučením připravíte za domácí úkol."
Druhý den ve škole:
"Tak, Janičko, pověz nám svůj příběh s morálním poučením."
"My máme doma farmu a hodně slepic, které snašejí vajíčka. Jednou jsme naložili všechny vajíčka do velikého koše a jeli jsme je prodat na trh. Když jsme jeli přes přejezd, auto nadskočilo a všechny vajíčka se nám rozbily. A morální poučení je, že nemáme mít všechny vajíčka v jednom koši."
"To je pěkný příběh. A co ty, Haničko?"
"My máme taky farmu, ale prodáváme kuřata. Měli jsme strašně moc vajíček a těšili jsme se, kolik kuřátek se nám vylíhne, ale vylíhlo se jich jen devět. A morální poučení je, že nemáme počítat kuřata, dokud se nevylíhnou."
"To je taky pěkný příběh, Haničko. A co si připravil Pepíček?"
"Můj strýček Bob dělal pilota ve Vietnamu. Jednou ho trefili, tak strýček Bob vyskočil padákem a měl sebou jenom flašku whisky, mačetu a kulomet. Ještě ve vzduchu vypil všechnu whisky a dopadl přímo mezi sto nepřátelských vietnamců! Kulometem jich sedmdesát postřílel, než mu došly náboje. Potom jich mačetou sto padesát rozsekal, než se mu mačeta ztupila a zlomila. A potom jich holýma rukama dvě stovky uškrtil a roztrhal a potom utekl zpátky domů."
"No Pepíčku! A jaké je v tom morální poučení?"
"Neser strýčka Boba, když se ožere!"